İltihap Kurutucu Çay Tarifi
İltihap kurutucu çay lar ve Kiraz saplarının yüzyıllardır geleneksel tıpta kullanıldığını biliyor muydunuz?
Yaz ayının vazgeçilmezlerinden olan süt mısır ve kütür kütür Napolyon kirazının tadını bilmeyen yoktur. Şimdi size farklı bir tat sunacağız.
İltihaplı romatizma ve Ankilozan Spondilit hastalığında iltihabın kurutulması ve gevşek bağ dokudaki ağır iltihabi yükün gerilemesi için bu yaz çayı metabolizmanıza yararlı olabilir.
Püsküllü, saplı ve biraz acılı bitki çayı.
İçindekiler;
- Sinirli ot
- Mısır püskülü (Mümkünse genetiği bozulmamış Karadeniz köy mısırı ve Konya Ermenek gibi doğal mısırları tercih ediniz.) Kaynak
- Kiraz sapı Kaynak
- Isırgan otu
- At kuyruğu Kaynak
- Kekik
Tarifimiz;
- Kiraz sapını 3 dakika boyunca kaynatınız.
- 3. dakikada kaynayan kiraz sapına mısır püsküllerini ilave ediniz.
- 2 dakika daha püskülleri ve sapları beraberce kaynatınız.
- Ocağı kapatınız.
- Sinirli otunu, ısırgan otunu, at kuyruğunu ve kekiği ilave ediniz.
- 7-8 dk. boyunca, ağzı kapalı olarak demlemeye bırakınız.
- Günlük 1-2 bardak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sağlık Uyarısı
Bu tür bitkisel kürler ve besin uygulamalarında; kişiye özel klinik değerlendirme şarttır.
Kendi başınıza münferit tedavi planı kurgulamanız sağlığınız açısından sakıncalı olabilir.
İltihap Kurutucu Çay İçin Teknik Notlar
Bitkisel kürleri uygularken özellikle kronik romatizma hastalıkları için hastalık isimlerine çok takılmamak gerekiyor. Hastalıklara hekimler ve hastalar anlaşabilsin diye isimler takmışız. Lupus, ankilozan spondilit ve huzursuz barsak sendromu gibi bağışıklık sistemini ilgilendiren rahatsızlıklarda da bitki kürleri denenebilir.
Aslına bakarsak vücutta iltihaplı romatizma, ankilozan spondilit ve lupus diye bir hastalık yoktur. Bedenimiz, bu isimlerden pek bir şey anlamaz. Hücre ve organların kanunları ve kuralları bellidir. İltihaplı kas ve eklem hastalıklarında olan nedir? Bağışıklık sisteminin rayından çıkmasıdır. Peki, durup dururken neden raydan çıkılır?
Bir iki şey söyleyelim: Bağırsak geçirgenliği artar, karaciğer detoks kapasitesi aşılır. Yani alt yapı bozulur. Bizim bu ALT YAPIYI yenilememiz ve güçlendirmeyi hedeflememiz gerekiyor.
Çayımızın içindeki kimyasallara, organik bileşiklere ve fitoasidlere yakından bakarsanız bunu siz de hemen fark edersiniz. Bu bileşikler oksidatif stres, inflamasyon ve endotelyal disfonksiyona karşı koruma sağlayan önemli diyet bileşenleridir. Bir şey daha önemlidir bu tür multikarışımlı kürlerde; sinerjetik etki. Hangi bitkiyi hangi bitkiyle beraber hangi oranlarda tüketeceğiz. Bu yüzden önüne gelen her otu al, kaynat, iç olmaz… Örneğin yüksek düzeyde Kynurenik asid içeren bitkisel preparatların kullanımının, iltihaplı romatizma tedavisinde ve romatizmal hastalıkların önlenmesinde ek bir önlem olarak kullanılabileceği kabul edilmektedir. Kynurenik asid ise at kuyruğu, huş ağacı, nane ve ısırgan otunda bolca bulunur.
Son olarak bitkinin cinsi, türü, yetiştiği toprak, iklim, kül oranı vb. birçok faktör çayınızın kalitesini etkileyecektir.
Unutmayın her bitki sizin bildiğiniz o bitki olmayabilir, adı aynı olsa bile…